English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Home СТАТИИ Колко е отровен флуора?

-20% от ЕКОНТ

Банер

ValAddThis

ЕКОНТ

Търсене на продукт

Сайтовете на ФЛП

Банер
Банер
Designed by:Dimitar Borisov

Колко е отровен флуора? ПДФ Печат Е-мейл
Статии - НОВИ СТАТИИ
AddThis Social Bookmark Button

Ще ни правят американци

 

Спокойно - няма да вдигат заплатите. След като вече 18-та година колониалната власт у нас експериментира различни методи за решаване на българския въпрос и нито един не проработи както трябва, сега са решили, че ако ни видиотят като американците, може би ще имат по-голям успех. Като поредна стъпка към "Окончателното решение" за българите, нашите управници намериха ново гениалното решение. Ще отравят питейната вода с флуор, както в Америка. За сравнение в повечето страни в Европа, това е забранено. Известно е, че "той уврежда мозъка и води до намаляване а интелигентността и подтискане на волята" - Уикипедия.

Колко е отровен флуора?

Той е по-отровен от оловото и малко по-слаб от арсеника - виж по долу.

Да се надяваме, че и този път добрата стара корупция ще проработи и средствата за флуора няма да стигнат до водоизточниците. Ако този път корупцията не свърши работа, ще трябва да купуваме минерална вода - поне за малките деца. Няма как да принудят фирмите за минерална вода да слагат флуор, защото тази отрова струва пари. Пасти за зъби без флуор има по аптеките и магазините.

Но най-вероятно и тази мярка ще се приложи само на хартия, за пред външните покровители на управляващите, защото няма кой да контролира, как се изразходват парите за нея на практика и преките изпълнители ще им намерят по-добро приложение. Дори може да стане и друго - да се сетят най-накрая, че и хлора (който също е вреден) струва пари и да започнат да икономисват и него.

Във всеки случай, съмнително е, че у нас може да се постигне същия ефект както в САЩ, защото слабоумието на американците е комплексно явление, резултат на много фактори и най-вече вродено.

 

Отравят водата ни!

Парламентарната комисия по здравеопазването одобри проект, който е пагубен за човешкото здраве и околната среда - флуорирането на питейната вода в България. Подпишете петиция срещу тази варварщина!


Скоро държавата ще започне да харчи 15 милиона лева годишно, за да замърсява питейната вода с химикали, под претекст, че така ще ни предпазват от кариеси. Ще се използва флуориране на питейната вода — практика, която цивилизованите държави отдавна отхвърлиха поради съмнителните резултати, финансовата неефективност, отрицателния ефект върху околната среда и рисковете за здравето.

Сега е въпрос на време да се реши, дали ще се намерят въпросните пари от бюджета за 2008 или програмата ще изчака една година, докато приемат следващия бюджет.

д-р Шарков - автор на програмата за флуориране на водата в България и консултант на флуорната програма в Р Македония

 

 

 

 

Флуор

Флуорът е силно токсичен бледожълт газ с остра задушлива миризма. Специфично за него е изключителната му химическа активност. Флуоридите са считани за едни от най-опасните замърсители на околната среда.

 

 

 

Въздействие върху мозъка

• Проучванията на учени от различни страни показват, че прилагането на флуориди води до намаляване на интелигентността и подтискане волята на човека.

При бебета и деца нарушенията са в развитието на мозъка, увреждане на моторната функция, способността за обучение, спадане коефициентът на интелигентност.


Из: Световната конспирация срещу здравето

д-р Атанас Гълъбов

Флуориране на водата

Според американския наръчник "Клинична токсикология на търговските продукти" флуоридите са по-токсични от оловото и малко по-слабо отровни от арсеника.

Флуорираната вода води до нарушаване на нормалното развитие на мозъка и до промяна в начина, по който индивидът възприема и реагира на околната среда.

Според опити, проведени в началото на 90-те години от екип под ръководството на д-р Филис Муленикс, бивша директорка на "Форсайт дентъл сентър" в Бостън, флуоридите са много силни токсини за централната нервна система (ЦНС) и могат да се отразят неблагоприятно на функционирането на мозъка дори в ниски дози.

Основна част от нервно-паралитичния газ зарин са флуоридите. Те влизат в състава и на други психотропни и сънотворни лекарства, анестетици, пестициди.

Китайски учени установяват, че нива на флуоридите във водата между 3 и 11 ppm увреждат директно нервната система, преди да увредят скелета.
Те установяват, че коефициентът на интелигентност на децата, живеещи в области, където водата се флуорира и има флуороза, е по-нисък в сравнение с тези, които не живеят в подобни условия.
Според изследване, проведено от д-р Ли, "изглежда, че влиянието на флуоридите върху развитието на интелигентността може да настъпи още в най-ранните стадии на развитие на човека - в ембрионалния или в ранна детска възраст, когато диференциацията и оформянето на нервната система са най-бързи". Трябва да се знае, че флуоридите преминават спокойно плацентарната бариера.

Още преди да настъпи "ерата на флуорирането", флуоридите са били използвани с цел преднамерено подчиняване на населението и потискане на способността му да възразява на властта.
Малки дози флуориди, давани редовно, с течение на времето намаляват индивидуалните съпротивителни сили, като бавно отравят и наркотизират определена част от мозъка и по този начин правят човек покорен на волята на тези, които искат да го управляват. Социалният ефект е, че на човек му е по-трудно да защитава свободата си. И в нацистка Германия, и в Съветския съюз по времето на Сталин са добавяли натриев флуорид към водата в концлагерите, за да направят военнопленниците глупави, послушни и стерилни.
От разсекретени доклади се вижда, че през 1947 г. американските висши военни вече са знаели за това въздействие върху съзнанието, след като са правили и опити с американски войници.
Сред фермерите, които отглеждат расови бикове, е добре известен фактът, че даването на флуориди на животните ги прави по-послушни и управляеми.

 

Флуорът в пастите за зъби и в млякото в детските градини

 

 

 

• Флуоридите са канцерогенни - чрез увреждане на генетичния материал на клетката, в която влизат. Повече от 10 000 души умират на година от рак, дължащ се на флуориди.
• През 1993 г. NRC (Националнят съвет за научни изследвания, САЩ) признава, че до 80% от децата в райони с флуорирана вода имат зъбна флуороза - бели, жълти или кафяви петна по зъбите.

Храната и водата са достатъчно богати на естествени флуориди необходими за растежа на зъбите и тяхното изграждане.

Ползата от външният прием на флуор, дори и в дози считани за безопасни е спорна.
Голяма част от научните изследвания показват, че добавянето на флуорид не предпазва зъбите на децата и възрастните.

Флуороза

Забранено в Европа

Флуорирането на водата е забранено или никога не се прилагало в:

Дания - забранено, Норвегия, Австрия, Франция, Холандия, Германия - забранено, Белгия, Финландия, Люксембург, Швеция - забранено, Северна Ирландия, Чехия и др.

повече

- В Дания флуорирането на водата се забранява през 1964 г.
- През 1972 г. след 11 години изследвания "Нобел медикъл инститют" се изказал срещу флуорирането и то било забранено в Швеция, като било обявено, че "няма валидни доказателства, които да подкрепят широко цитираните твърдения от поддръжниците на флуорирането".
- На 23 юни 1973 г. в Холандия се забранява флуорирането след близо 20 години проучвания по въпроса. Германия също го отхвърля през 1971 г.

В Европа отравянето на водата с флуор се прилага само в: Ирландия - 100% от населението, Великобритания - за 10% от населението и Испания - също за 10% от населението. В Швейцация до преди няколко години  са прилагани две паралелни програми за флуоридизация: на питейна вода и на солта за консумация, но вече са прекратени.

Но и в тези страни срещу него има обществена съпротива.


 

 

Как се произвежда флуорът?

Флуоридите са основни отпадни продукти в алуминиевата промишленост и при производството на изкуствени торове.

До средата на 40-те години на нашия век флуоридите (съединения на флуора) са смятани за едни от най-опасните замърсители на околната среда. Още през 1850 г. флуоридни емисии от желязната и медната индустрия отравят хора и животни и унищожават реколтата.

Флуоридите, които се пускат в питейната вода, са замърсени с различни други токсични и/или канцерогенни метали и съединения с кумулативен ефект - алуминий, арсеник, радий!

Така че с течностите, които приемат, хората редовно поглъщат и отровни коктейли!

Флуоридите са главните причинители за унищожаването на растителността и смъртта на животните в околността на големите предприятия. Те са били причина за многобройни съдебни процеси срещу индустриалното производство и през миналия, и през нашия век.

- През 1933 г. в Мюс вали, Белгия, е първата голяма екологична катастрофа със замърсяване на въздуха, в резултат на което умират 60 души и няколко хиляди се разболяват тежко.
- В нощта на празника Вси светии през 1948 г. е най-драматичния инцидент с промишлено замърсяване в САЩ в Донора, Калифорния. Тогава се получава температурна инверсия и пушеците покриват града за 4 денонощия с "мъглата на смъртта". Загиват 20 души, стотици са със сериозно увредено здраве и много от тях скоро след това също умират. Според местния лекар д-р Уилям Ронгаус, ако смогът е бил продължил още една нощ, починалите сигурно са щели да бъдат поне 1000. Стотици са евакуирани и хоспитализирани. В емисиите е имало сяра, въглероден окис и прах от тежки метали, но очевидно е, че пораженията са нанесени главно от флуоридите.
- Между 4 и 7 декември 1952 г. в Лондон умират от сърдечни и белодробни усложнения 4000 души, натровени с флуороводород.

 

Известни специалисти за флуора

Племенника на Алберт Айнщайн д-р Вронър:

"Флуорирането на питейната вода може да стане тяхното най-фино оръжие за нашата сигурна физическа и умствена деградация... Като химик-изследовател аз съм построил 3 американски химически завода. Искам да ви предупредя: флуорирането на питейната вода е престъпно деяние, сигурно национално самоубийство. Не го правете! Дори в малки количества натриевият флуорид е смъртоносна отрова, за която няма открит ефикасен антидот... и най-ефикасният убиец на плъхове... Натриевият флуорид е напълно различен от органичните калциево-флуоро-фосфатни съединения, от които имат нужда нашите тела и които ни дарява природата. Невероятно изглежда, че някакви наричащи себе си "доктори" могат да убедят една цивилизована нация да прибавя доброволно смъртоносна отрова към питейната си вода. Това е връх на престъпно безумие."

През 1962 г. известният учен в областта на рака и по-специално левкемията Людвик Грос заявява:

"Очевидният факт, че флуоридите са товарна отрова - вредни, токсични и кумулативни по своя ефект дори когато са погълнати в минимални количества, ще си остане непроменен независимо колко пъти ще бъде напечатано някъде, че "флуорирането на водата е безопасно."

Д-р Харди Лаймбек, доктор на науките, директор на Факултета по превантивна стоматология при Университета в Торонто и президент на Канадската асоциация за стоматологични изследвания, бивш привърженик на флуорирането, а сега негов върл противник, в интервю пред "Трибюн" от месец декември 1999 г., казва:

"Децата под три години никога не трябва да използват флуорирана паста или да пият флуорирана вода... Флуоридите всъщност променят основната архитектура на костите... Скелетната флуороза е болестно състояние, което настъпва, когато флуоридите се натрупат в костите, като ги правят много слаби и чупливи... В Канада ние сега лекуваме повече зъбна флуороза, отколкото кариеси, това е и опитът от моята практика... Стоматолозите нямат никакво понятие от токсикология. Те просто следват една дезинформация, разпространявана от 50 години насам. Аз също го правех..."

През 1958 г. Асоциацията на американските лекари и хирурзи с повече от 15 000 членове приема резолюция срещу флуорирането, в която се казва:

"Асоциацията заклеймява добавянето на каквото и да е вещество към питейната вода, което има за цел да увреди телесните или умствените функции на консуматора."

В 24-ото издание на "Ю Ес диспенсъри" от 1950 г. може да се прочете, че флуоридите са:

"изключително силна отрова за всички тъкани...Те предизвикват понижение на кръвното налягане, дихателна недостатъчност и обща парализа. Непрекъснатото поглъщане на несмъртоносни дози причинява трайно потискане на растежа... Употребата на паста и прах за зъби с флуориди и вътрешното им приемане са неоправдани."

Уилям Маркус, токсиколог и главен научен консултант към ЕРА, твърди, че:

"Флуоридите са канцерогенни според какъвто и да е стандарт".

През 1979 г. Геблър и Лонг от университета в Орегон установяват, че дори само 0,2 ppm флуориди в тялото сериозно потискат способността на белите кръвни клетки да разрушават патогенните агенти.

 

 Из: Флуориране на водатаВ някои пасти за зъби в Канада количеството натриев флуорид е 0,4%, или 4000 ppm. Проучванията показват, че един възрастен човек може да приеме само при едно вечерно миене на зъбите до 0,5 мг флуориди. При малко дете неволното поглъщане на паста за зъби колкото грахово зърно може да се окаже опасно, а половин тубичка може да го убие! От април 1997 г. всички пасти за зъби в Канада трябва да имат предупредителен етикет, на който пише какво трябва да направи родителят ако детето погълне дори и незначително количество паста за зъби. А контейнерите, в които се търгува на едро и съхранява флуорирана паста за зъби, носят символа на изключителната токсичност - череп с кръстосани кости! Вероятно не сте се зачитали в опаковките на някои пасти за зъби, продавани у нас. На тях с много ситен шрифт пише: "Деца под 6 г. трябва да се наблюдават от възрастни и да ползват само количество, голямо колкото грахово зърно."

Всички безалкохолни напитки, правени с флуорирана вода, са опасни.


Използването на флуорида в добавка към вода и паста за зъби и мляко:

Учените и лекарите са установили, че флуоридите изключително лесно се предозират и довеждат до следните негативни ефекти:
Скелетна флуороза. Това е болестно състояние, в резултат на натрупване на флуор в костите, правещи ги много слаби и чупливи.
• Бъбреците могат да елиминират само 50% от ежедневния прием на флуориди. Останалата част се натрупва в костите. САЩ (където водата се флуорира) е страната с най-висока честота на фрактури.
• Флуоридите причиняват артрит.