English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Home АЛОЕ ВЕРА НАПИТКИ

-20% от ЕКОНТ

Банер

ValAddThis

ЕКОНТ

Търсене на продукт

Сайтовете на ФЛП

Банер
Банер
Designed by:Dimitar Borisov

Алое вера ПДФ Печат Е-мейл
AddThis Social Bookmark Button

Вълшебното растение, наричано Алое Вера

 

Една от тайните на майката природа определено са растенията, с които ни е дарила и ни дарява. Никога няма да разберем от къде и как са появили хилядите известни и не чак толкова известни, но полезни растения. Тази статия е посветена именно на едно чудодейно растение, наричано „растение чудо” или по-познато сред нас като Алое Вера. В превод името на растението означава „истинско алое”. Всъщност, по света има хиляди разновидности на алоето, като според учени те наброяват повече от 400 вида. Алое Вера се използва главно заради неговите лечебни свойства. На практика бихме могли да кажем, че Алое Вера е здраве от аптеката на природата.
Историята на растението датира от дълбока древност. Познаето е още на древните египтяни, които първи откриват лечебната сила на Алое Вера. Повече от 5000 години датира употребата на растението заради лечебните му свойства. Може би тук е моментът да кажем, че царици като Клеопатра и Нефертити също са се възползвали от Алое Вера, ползвайки го предимно, за да поддържат красотата на кожата си. Може би това е и причината и днес растението да намира голямо приложение в различни козметични продукти. Оказва се, че все още има какво да научим от древните народи, открили лековитата сила на растенията много преди нас. Стана ясно колко полезно е растението Алое Вера, но как и къде се отглежда ?! И растение ли е или по-скоро билка ?! Отговорът на този въпрос ще оставим на Вас, а всеки ще може да си отговори, когато прочете повече за вълшебната сила на древното растение. И така започваме…
Алое Вера вирее при тропически климат. С други думи, за негова основна родина се смята Южна Африка, но може да се срещне и по Средиземноморието, тъй като лековитото растение обича горещия и сух климат. Има приятен зелен цвят и дебели листа, поради което често е бъркано с кактуса, от който обаче съществено се различава, тъй като принадлежи към семейството на лилиите. Именно затова често е наричано „лилията на пустинята” или „горещото растение”. Растението има способността да запазва свежестта си дори при условия, при които други растения биха изсъхнали и загинали. Може да се отглежда, както навън, така и в затворени помещения, както и всъщност се отглежда в нашата страна. Препоръчва се през топлите месеци да бъде отглеждано на открито. На практика, цялото растение е полезно.
Зелените и сочни листа на Алое Вера съдържат гел. Той може да се види, дори когато се пречупи листо на растението. Гелът може да бъде прилаган директно върху рани от изгаряне, порязване или просто ожулване. Освен това, растението действа успокояващо и има противовъзпалителни и антибактериални и антигъбични свойства. Тъй като растението е пълно с влага, то спомага за хидратирането на кожата и за възстановяване на запасите от влага, които са били загубени. В днешно време при слънчево изгаряне спокойно бихте могли да се намажете с крем от Алое Вера и да сте сигурни, че ще Ви помогне и ще намали болката от изгарянето. Трябва да знаете, че Алое Вера помага и при лекуване на вътрешни органи. Затова свидетелстват изследванията, проведени във Филипините, където е открито, че в миналото растението е било смесвано с мляко и така са се лекували бъбречни инфекции. Алое Вера помага дори на страдащите от астма и екзема, както и на хората с проблеми на храносмилателната система. Не на последно място е важно да се знае, че Алое Вера засилва имунната система и запазва функционирането й на едно изключително добро ниво.
Вече има решение и за проблемната кожа на тийнейджърите, борещи се с акнето. Тук отново на помощ идва вълшебното зелено растение. Специалистите съветват да се използва сапун с Алое Вера, за да се запази кожата хидратирана и да се предотвратят подуванията на кожата.
Както всички знаем, жените са изкючително суетни. Същото се отнася и за част от мъжете, но жените определено държат първенството. Стройната и красива фигура е мечта за всяка дама. Вече дори тя може да бъде постигната. Как ?! Разбира се, че с помощта на Алое Вера. Споменахме вече, че Алое Вера допринася за подобряване на метаболизма и нормализиране на храносмилателната система. Не забравяйте, обаче, да спортувате и да се храните наистина здравословно, за да засилите действието на Алое Вера. Комбинацията от растението, спорта и правилното хранене могат да доведат до завидни резултати.
Тъй като съставките на зеленото Алое Вера са наистина много, няма да ги изброяваме поотделно. Не можем, обаче, да подминем витамините, които растението съдържа, а именно А, В1, В2, В12, С, Е. Вероятно ще се съгласите, че растението би могло да бъде определено като същинска витаминозна бомба. Длъжни сме да отбележим, че до сега не са известни странични ефекти или противопоказания. Няма и нежелани лекарствени реакции от приемането на продукти, съдържащи Алое Вера. Все пак сами ще решите дали да се доверите на африканското растение или не. Съветваме Ви за още по-голяма сигурност да се консултирате с личния си лекар, ако решите да ползвате продукти, съдържащи Алое Вера.
Изписано е твърде много за полезните свойства на Алое Вера и сега, колкото и да разказваме за растението, определени би било малко. Винаги има какво да се каже и да се допълни. Факте, че има защо да бъде хвалено това чудодейно растение. И понеже днес медицината е изключително напреднала, употребата на Алое Вера се открива главно в козметиката, тъй като в медицината се залага на съвременни и модерни методи. Оптимистичният поглед, насочен към африканското растение, обаче, продължава, макар науката днес да е доста критична към ефективността на растението. Милиони са случаите, при които Алое Вера е помогнало. Разбира се, всеки сам решава дали и как да използва растението. В разгара на лятото и при наличието на красивата зеленина, която ни заобикаля навън, се почувствахме длъжни да разкажем на тези, които не знаят и да напомним на онези, които са чували, за малкото южноафриканско растение, наричано просто Алое Вера. Африканските народи и дедите ни вече са се убедили в огромната му сила и в голямата полза от Алое Вера, а днес вече е наш ред. Сега и ние в малката ни, но красива страна можем да използваме различни продукти, съдържащи тайнственото зелено африканско растение, растението на природата – Алое Вера !